Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър parliament.bgСпор за пенсиите възникна на днешното заседание на

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър parliament.bgСпор за пенсиите възникна на днешното заседание на
Коментари Харесай

Спор в бюджетната комисия: Пенсионерите да знаят: след Нова година - без добавки

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър parliament.bg

Спор за пенсиите породи на днешното съвещание на Комисията по финанси и бюджет в Парламента. Депутатите се сплотиха към мнението, че добавката от 120 лв. от 1 октомври ще изчезне след Нова година. 
" Това е Ковид мярка, не нарастване, дано да подчертаем ", сплотиха се депутатите от бюджетната комисия, предава на живо 

" Смятаме, че тези ограничения би трябвало да влязат в новия бюджет. Много е необходимо това преизчисляване на новия коефициент. " - оспориха ги друга група народни представители.  

120- 150 млн. лв. ще са приходите от данък, няма по какъв начин да се стигне до недостиг, само че в случай че се стигне, рационалният вариат е да се потърсят допълнителни доходи в бюджета. Дори в този момент имаме в пъти по-малко държавни разноски, в сравнение с в Европейски Съюз, стана ясно още от отзиви, изказани на съвещанието. 

Според болшинството в комисията, би трябвало да се каже на пенсионерите, че ограниченията са краткотрайни, при нова Ковид рецесия отново ще има добавка, само че една добавка не е част от пенсията. Пенсиите и помощите са разнообразни неща, на никое място по света и в България не се подхващат пакет от ограничения вечно, разясниха депутати, без оглед на това, че в другите страни стандартът и пенсиите са доста по-различни от българските. 

От 1 октомври да влезе добавката от 120 лв. към пенсиите. 650 лв. да е компенсацията за гледане на дете до 2 години от 1 октомври, гласоподава комисията.

От 1 октомври 370 лв. да стане минималната пенсия и да се призчислят пенсиите с коефициент 1.35, 1500 да стане оптималната пенсия, не беше признато предложение от депутатите. За това с ново гласоподаване беше определена датата 25.12.2021 година.  

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР